.:[Double Click To][Close]:.

Εντοπίστηκε νεκρή 13χρονη έπειτα από τρεις μήνες!

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, προσπαθούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δολοφόνο της 13χρονης, Κιάρα Γκαμπιράζιο, που είχε εξαφανισθεί στις 26 Νοεμβρίου του 2010.
Το πτώμα της Κιάρα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, σε χωράφι έξω από το Μπέργκαμο. Το εντόπισε τυχαία ένας νεαρός που βρισκόταν στην περιοχή και έπαιζε με ένα μικρό μηχανοκίνητο πλαστικό αεροπλάνο.
Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι περίεργο το ότι το πτώμα της Κιάρα βρέθηκε τελικά από έναν νέο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το γυμναστήριο στο οποίο την είχαν δει την τελευταία φορά οι φίλες της.
Παρά την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, των καραμπινιέρων και της πολιτικής προστασίας και τις έρευνες που επεκτάθηκαν σε τετρακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα, το μυστήριο παρέμεινε άλυτο επί τρεις μήνες.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Κιάρα πρέπει πιθανότατα να μπήκε στο αυτοκίνητο κάποιου ατόμου που γνώριζε σχετικά καλά, και το οποίο, στη συνέχεια, τη μετέφερε σε ερημική περιοχή και τη δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές. Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία, από την οποία αναμένονται να δοθούν πιο αναλυτικές απαντήσεις.
Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, «το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δολοφόνος παραμένει ελεύθερος και, παρά την εντυπωσιακή αυτή κινητοποίηση αστυνομικών και εισαγγελικών δυνάμεων, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά του που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή του».
Οι γονείς της νεαρής κοπέλας, το τελευταίο δίμηνο, είχαν αποφύγει να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για να μην αποκαλύψουν, άθελά τους, στοιχεία που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολύτιμα από τους εισαγγελείς. Τώρα, όμως, «απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, διότι είναι βέβαιοι ότι ο δολοφόνος δεν είναι κάποιος μετανάστης, όπως είχε αρχικά ειπωθεί, αλλά ένας Ιταλός, που ζει στην περιοχή του Μπέργκαμο και πρέπει να εντοπισθεί το συντομότερο δυνατό».