.:[Double Click To][Close]:.

Σούπερ γιαγιά ξεκινάει...καριέρα Στα 99!

Η Τόγιο Σιμπάτα είναι μια 99χρονη γιαγιά από την Ιαπωνία που έγραφε για αγάπη, για όνειρα και για ελπίδα καταφέρνοντας να κάνει την ποιητική της συλλογή best seller στην Ιαπωνία.
Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός πως η 99χρονη Σιμπάτα εξέδωσε μόνη της την ποιητική της συλλογή. Άλλοι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία έχουν παραιτηθεί από τη ζωή και απλά περιμένουν την ώρα που θα φύγουν από τη ζωή.
Η επιτυχία της Τόγιο Σιμπάτα είναι μοναδική. Το βιβλίο της με τίτλο «Μην Χάσεις το Κουράγιο Σου» ξεκίνησε να γράφεται όταν αυτή ήταν 92 χρονών.
Η ίδια δήλωσε πως είναι ζωντανή χάρη στην αγάπη και τη φροντίδα των αγαπημένων της προσώπων και γιατρών και πως ακόμα έχει όνειρα για ζωή. Δεν θα είχε άλλωστε αν δεν έβρισκε τη δύναμη και τη διαύγεια να εκδώσει την ποιητική της συλλογή.
Το βιβλίο της αποτελείται από 42 ποιήματα, τα οποία είναι ευκολονόητα και συγκινητικά. Η ίδια ξεκίνησε να γράφει στα 92 όταν και το σώμα της δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην άλλη μεγάλη της αγάπη, το χορό.
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως έχει πουλήσει 1.5 εκατομμύρια αντίτυπα όταν επιτυχία θεωρείται στην Ιαπωνία, το να πουλήσεις 10.000 αντίτυπα.