.:[Double Click To][Close]:.

Είχαν βγάλει εξιτήριο θανάτου σε ηλικιωμένο που ζει!

Για έξι ολόκληρα χρόνια θεωρούνταν νεκρός ένας ηλικιωμένος στη Μυτιλήνη, ο οποίος όμως χαίρει άκρας υγείας! Το τραγελαφικό περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η κόρη του 82χρονου σήμερα Ν.Κ. αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο του νησιού και να ζητήσει τον φάκελο υγείας του πατέρα της.
Η γυναίκα λίγες ώρες αργότερα έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου την ενημέρωσαν ότι από τα χαρτιά προκύπτει πως ο πατέρας της είναι νεκρός από το 2005. Ο ηλικιωμένος άνδρας εκείνη τη χρονιά είχε νοσηλευτεί για ένα διάστημα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά τελικά πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του ζωντανός. Στα χαρτιά του όμως φέρεται να πήρε εξιτήριο για τον... Αγιο Πέτρο.
Η κόρη του αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, φανερά εκνευρισμένη διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους ότι ο πατέρας της όχι μόνο δεν έχει πεθάνει, αλλά ότι είναι μια χαρά. Παράλληλα, απαίτησε να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε ένα τέτοιο μακάβριο λάθος. Για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται, το νοσοκομείο διατηρεί πλήρη φάκελο με στοιχεία της υγείας του. Και όπως προέκυψε από την έρευνα, στον φάκελο του 82χρονου υπήρχε εξιτήριο «λόγω θανάτου» με ημερομηνία 2005, με την υπογραφή ενός ειδικευόμενου γιατρού και σφραγίδα.
Εκτοτε όμως ο παππούς νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο τουλάχιστον άλλες δύο φορές. Οι εξετάσεις του έμπαιναν στον φάκελο, αλλά κανείς δεν είδε ή δεν θέλησε να δει και να διορθώσει το λάθος.
Για την πρωτοφανή για τα ιατρικά χρονικά του νοσοκομείου υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η διοίκηση και ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση από την Ιατρική Υπηρεσία. Οπως διαπιστώθηκε, ο γιατρός που είχε υπογράψει το εξιτήριο θανάτου δεν ήταν πλέον στο νοσοκομείο για να δώσει μια εξήγηση γι’ αυτό που είχε συμβεί. Η οικογένεια πάντως του ηλικιωμένου περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λάβει μια πειστική απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη και τον... πέθαναν πριν την ώρα του!